Zomercursus Plezier op school Venray door Gezinscoach Venray

 “Naar het voortgezet onderwijs …. Leuk? Echt niet!”

De overgang naar het voortgezet onderwijs kan voor kinderen die op de basisschool gepest zijn of problemen hebben in de omgang met andere kinderen, extra moeilijk zijn. Het maken van een goede start is erg belangrijk om te voorkomen dat deze problemen zich op de nieuwe school herhalen.

Doel van de cursus is om de kinderen te helpen met plezier en zelfvertrouwen naar de nieuwe school te laten gaan. Ze leren contact te leggen met andere kinderen, voor zichzelf op te komen en om te gaan met plagen en pesten. We besteden aandacht aan positief denken en non-verbaal gedrag zoals houding, oogcontact en stemgebruik.

Aan het einde van het schooljaar vinden de individuele kennismakings-/intakegesprekken plaats. Voorafgaand aan de cursus vindt een ouderavond plaats om kennis te maken met de trainers en informatie over de inhoud van de cursus te krijgen. In/rond de herfstvakantie is er een terugkombijeenkomst voor de deelnemers en bestaat er de mogelijkheid voor ouders om een afsluitend gesprek aan te vragen.

Voor wie: Aanstaande brugklassers uit de gemeente Venray.
Wat: Tweedaagse zomercursus Plezier op school.
Waar: Locatie nader te bepalen.
Wanneer: De week voordat het voortgezet onderwijs begint.

Informatie en aanmelden
Aanmelden kan tot 2 weken voor start cursus.
Deelnemen aan de cursus kan alleen na aanmelding én bevestiging door contact met de trainer.
Voor uitgebreidere informatie kun je altijd contact opnemen met Gezinscoach Venray.
info@gezinscoachvenray.nl
0478 517310

Je kunt je hieronder alvast aanmelden voor de cursus. Alle aanmeldingen worden zorgvuldig verwerkt. Op het moment dat er voldoende aanmeldingen zijn om de groep te kunnen starten, wordt er door één van de trainers contact met je opgenomen’. je ontvangt een bevestiging per mail van de inschrijving.

Deel dit bericht