10 november 2021

10 november 2021, de Dag van de Mantelzorger

Op deze dag zetten we de mantelzorgers in de gemeente Leudal, onze onzichtbare helden in het zonnetje!

Door de werkgroep ‘dag van de mantelzorger’ in Leudal, bestaande uit diverse vrijwilligers en medewerkers van het Steunpunt Mantelzorg, is de afgelopen maanden achter de schermen hard gewerkt om de Mantelzorgattentie + verrassing in Leudal vorm te geven. Vanwege de onzekere coronaomstandigheden is ook dit jaar gekozen om een verrassing aan huis te bezorgen. Met lokale ondernemers zijn er cadeautasjes samengesteld. Ook de Mantelzorgattentie van de gemeente (cadeaukaart) kan weer bij 10 lokale ondernemers worden ingeleverd dit jaar. Er zijn zo’n 600 mantelzorgers in Leudal opgegeven.

Afgelopen week zijn er 600 cadeautasjes ingepakt door vele vrijwilligers. Vrijdag 5 november hebben 25 vrijwillige chauffeurs de tasjes opgehaald om deze bij de mensen thuis te bezorgen. Ook leerlingen van St Ursula in Heythuysen hebben een mooie bijdrage gemaakt: zij maakten DIY- baksels en hebben met elkaar gesproken over het thema ‘mantelzorg’. Wat een werk is er verzet afgelopen week! Vele mensen hebben we mogen verrassen met de attenties. En vooral: de waardering laten voelen voor de waardevolle steun en zorg die zij bieden.

We zijn alle vrijwilligers die zich de afgelopen weken hebben ingezet om dit samen voor elkaar te krijgen ontzettend dankbaar, zonder hen was dit niet mogelijk!

Op 10 november zal er op de lokale zender ML5 aandacht zijn voor de Dag van de Mantelzorger. Wat is mantelzorg eigenlijk? En wat doet het Steunpunt Mantelzorg eigenlijk nog meer? Wil je meer weten? Kijk dan op woensdag 10 november vanaf 17u naar ML5. Het item is ook terug te kijken via facebook.

Uitzending ML5 terugkijken kan hier.

 

Deel dit bericht