21 september 2023

21 september Wereld Alzheimerdag Horst aan de Maas

De gemeente Horst aan de Maas telt ongeveer 800 mensen met dementie. Dit aantal zal de komende jaren verdubbelen.

  • Alzheimer Nederland heeft het voorlichtingsmateriaal m.b.t. dementie vernieuwd. Graag willen we u deze presentatie laten zien. We nodigen u van harte uit op 31 oktober van 10.00 tot 12.00 uur de voorlichtingsbijeenkomst over dementie bij te wonen in ’t Gasthoes. De bijeenkomst wordt verzorgd door Isabel van den Munckhof en Anja Damhuis van Synthese. U kunt zich opgeven via mantelzorghorst@synthese.nl.
  • Elke eerste maandagavond van de maand is er een Alzheimercafé in ’t Gasthoes. De volgende thema’s staan op het programma: 2 oktober ‘relaties en intimiteit bij dementie’ en op 6 november ‘vrijheid en veiligheid’. Op 4 december is er een gezellige dansavond.
  • Samen met BiblioNu zijn we bezig met de voorbereiding van workshops waarbij u via een Virtual Reality bril in de huid kunt kruipen van iemand met dementie. Er worden 8 mensen getraind die deze workshop kunnen verzorgen. De workshops worden t.z.t. vermeld in de agenda van BiblioNu.
  • Horst wegwijzer dementie is een handige wegwijzer voor mensen die vragen hebben over dementie zoals een gesprekgroep voor naasten van mensen met dementie, een dementievrijwilliger, danssalon etc.
  • Voor de laatste keer wordt op zaterdag 14 oktober om 20.15 uur de theatervoorstelling ‘Wei, achter de mist’ getoond in de Schouwburg in Venray. Deze voorstelling toont de impact van dementie op mantelzorg. Het vertelt het verhaal over de emoties en de gedachten die spelen op het moment dat dementie het leven gaat bepalen. Kaartjes kunnen besteld worden via Wei, achter de mist | reprise | Schouwburg Venray. Als mantelzorger kun je met de kortingscode WEI2023 voor €15 tickets bestellen.
  • Als je naaste dementie krijgt dan kan dit gepaard gaan met gevoelens van verdriet en rouw. Op 24 oktober van 19.00 tot 20.15 uur is er een digitale themabijeenkomst over ‘Levend Verlies’. Hanneke Claassens van Fontys neemt je mee in vele verhalen en laat zien wanneer en waarom er sprake is van levend verlies. Een ervaringsdeskundige zal vertellen over persoonlijke ervaringen. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar mantelzorghorst@synthese.nl

Deel dit bericht