6 juli 2021

Alzheimer Café Heumen – Mook en Middelaar

Heel voorzichtig hopen we dat er in het najaar weer een Alzheimer Café kan worden georganiseerd. De werkgroep Alzheimer Café wil graag contact met u houden in de vorm van een maandelijks bericht.

Op 30 juni was een uitzending te zien van ‘Herinneringen voor het leven – stop dementie’ bij AVROTROS op NPO 1.

Dionne Stax sprak in de uitzending met patiënten en hun familieleden. Zoals een dochter die lange tijd alleen thuis voor haar vader met Alzheimer heeft gezorgd. Ook sprak ze met een jonge vrouw van 53 jaar met Alzheimer.

Ons leven is een optelsom van herinneringen. Wat blijft er nog over als je je herinneringen verliest?  Een foto is voor iedereen een mooie manier om herinneringen te bewaren. We maken de hele dag foto’s met onze mobiele telefoons. Momenten van samenzijn met familie, vrienden en geliefden zijn waardevol om vast te leggen en samen terug te kijken. Voor mensen met dementie werkt dat het best als de foto’s in een boekje staan met informatie over de foto. Het creëren van blijvende herinneringen door alledaagse momenten met elkaar vast te leggen op een foto was een terugkerend element in de uitzending.

Voor meer informatie of hulp, schroom niet om contact op te nemen met bijvoorbeeld uw zorgtrajectbegeleider of huisarts. U kunt ook bellen met de afdeling welzijn van Malderburch, centrum voor Welzijn, Wonen en Zorg, tel. 024-3570570.

Hartelijke groet van de werkgroep Alzheimercafé Heumen-Mook-Middelaar

Deel dit bericht