14 juni 2019

‘Beter Samen Leven’ middag in Melderslo

Een groep bewoners uit de gemeente Horst aan de Maas organiseert een ‘Beter Samen Leven’ middag in MFC de Zwingel te Melderslo. De intentie van deze bijeenkomst is om elkaar te leren kennen en beter te begrijpen. 

Wat komt er allemaal bij kijken als statushouders zich gaan vestigen in Nederland? Wat maken zij, in grote lijnen, mee en hoe is dit voor hen?
Bekijk samen met ons de film ‘Thuisland’, van filmmaker Ruud Lenssen. In deze film wordt een Syrisch gezin een half jaar gevolgd van AZC tot het wonen in de gemeente Peel & Maas.  

Na de film is er gelegenheid om met elkaar (na) te praten onder het genot van een hapje en een drankje en live muziek. Dit alles met een Hollands, Syrisch en Eritrees tintje. Ook vertellen enkele Syrische en Eritrese inwoners uit de gemeente Horst aan de Maas wat over hun cultuur en land. Hoe zij daar hebben gewoond en geleefd. 

Heb je zin om elkaar bij een leuke activiteit te ontmoeten? Om nieuwe contacten op te doen of kennis te vergaren over bijvoorbeeld een andere cultuur of juist om gezellig samen te zijn? Sluit dan aan bij ‘Beter Samen Leven’. Ook aan de kleine kinderen is gedacht.  

Voor wie: iedereen
Wat: ‘Beter Samen Leven’ middag
Wanneer: zondag 30 juni van 14.00-19.00uur.
Waar: MFC De Zwingel Melderslo 

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie klik hier voor de bijbehorende flyer of kijk op www.horstaandemaasvoorelkaar.nl

Aanmelden kan telefonisch via 077-3978500 of via de mail feesthorst@gmail.com.
In de flyer staat de uiterlijke inschrijfdatum van 15 juni vermeldje kan je echter ook nog na deze datum aanmelden. 

Deel dit bericht