7 februari 2019

Deskundigheidsbevordering vrijwilligers Thuisadministratie Horst, Venray en Leudal

Op 26 november hebben de vrijwilligers deelgenomen aan een masterclass ‘Sociale Zekerheid’ en op 17 december aan een masterclass ‘Coachen en Motiveren’. Beide masterclasses werden verzorgd door de docent Kees van Dijk van de organisatie LearnCare. De vrijwilligers waren erg positief.

Hieronder de reacties van enkele vrijwilligers die deelgenomen hebben aan de masterclass

“De ‘technische’ ochtend vond ik pittig maar wel heel zinvol. M.n. omdat de trainer ons een kapstok heeft gegeven. Op deze manier moet het mogelijk zijn de gewenste informatie terug te vinden. Conclusie: voor mij in ieder geval van waarde.”

Karin Wollaert Leudal

———————————————————————————————————————————-

“Ik heb alleen aan de eerste workshop deelgenomen. Heb zelden zo’n goede cursusleider meegemaakt. Hij gaf goede uitleg die boeide en duidelijk te bevatten was voor mij. Het beste advies vond ik zijn stelling: Leer niets uit je hoofd want morgen is het al weer veranderd. Het beste was volgens hem het goed op kunnen zoeken en uitpluizen van de hulpvraag. Ook zijn rustige omgang en uitleg, dus geen af geratel van punten, was een belangrijk gegeven. Je kon de stof goed tot je door laten dringen. Ook omdat het goed op de sheets vermeld stond. Het voorbereidende huiswerk was iets minder vond ik omreden dat ik gewend was om uit een aantal uitzoek antwoorden de juiste te ontdekken. Kortom het was super leerzaam en zeker voor herhaling vatbaar.”

Groet,
Jan van Cuijck Venray

———————————————————————————————————————————-

“Mijn ervaring masterclass Sociale Zekerheid bij Synthese Horst. Een hele nuttige masterclass waarbij de openheid van zowel de deelnemers als de begeleider voorop stonden. Wel een erg intensieve training omdat er zo ontzettend veel wetten en regels, lees: uitzonderingen, zijn. Omdat deze elk jaar weer veranderen hoeven we het niet uit ons hoofd te leren maar we weten nu wel welke wetten/regels er zijn en waar we die kunnen vinden.”

Arjanne Horst

———————————————————————————————————————————-

“Allereerst wil ik Synthese complimenteren met zo’n twee masterclasses. Geweldig leerzaam en goed georganiseerd zeker voor mij als ‘nieuwe’ vrijwilliger. (eerst vele jaren als mantelzorger thuis ‘gewerkt’ voor beide hoogbejaarde ouders met o.a. ook hulp van Synthese Leudal) De masterclass sociale zekerheid was voor mij erg pittig, maar erg leerzaam en zeker de trainer (Kees van Dijk) was erg goed.

De workshop ‘coachen en motiveren’ heeft me veel goede handvatten gegeven voor een steun in de rug te zijn voor hulpvragers van financiële/administratieve zaken. Geduld, geduld……en het meeste baat hebben bij antwoorden, gegeven door de hulpvrager zelf, zijn eenvoudige maar o zo bruikbare zaken voor mij als nieuwe vrijwilliger. En trainer Kees van Dijk was weer erg duidelijk en goed.

Tot slot een conclusie op de terugweg naar huis (waren met drie cursisten samen gereden naar Horst vanuit Leudal): We hadden er heel wat van verwacht en voorgesteld, maar de cursus zelf en het gebrachte door de trainer hadden onze verwachtingen toch overtroffen. Bedankt daarvoor.”

Peter Leudal

———————————————————————————————————————————-

“Beide masterclasses hadden een goede inhoud en werden door de docent op een manier gebracht die goed aansloot bij de vrijwilligers. Hij wist op een goede manier de lijn in het verhaal te houden en m.n. door de voorbeelden van hemzelf uit de praktijk durfden vrijwilligers zichzelf ook een spiegel voor te houden. Wij zijn zeer tevreden over de contacten vooraf met LearnCare en de masterclasses.”

Annie Korstjaans
Coördinator Thuisadministratie Synthese

Deel dit bericht