28 september 2022

Jongeren koken voor ouderen

In de Week van de Eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal. De Week tegen Eenzaamheid 2022 is van 29 september t/m 6 oktober.

Op woensdag 5 oktober om 18.00 uur gaat het Jeugd en Jongerenwerk van Synthese extra aandacht vragen voor het thema eenzaamheid, middels de wekelijks terugkerende kookactiviteit: Jongeren koken voor ouderen.

Daarbij zullen een zestal netwerkpartners die aangesloten zijn bij Respect On Venray worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze kook en eet activiteit die jongeren en ouderen met elkaar verbind en wekelijks eenzaamheid en isolement doorbreken. Het opent letterlijk deuren tussen verschillende generaties en draagt bij in respectvolle wisselwerkingen.

De jonge kooktalenten van groep 8 worden ondersteund door een groep vrijwilligers die  de eetwensen van deze ouderen hebben leren kennen, dit zorgt ervoor dat er op maat gekookt kan worden. Met behulp van de creatieve geest van de begeleiding weet men wekelijks een mix van eetculturen te serveren. De jongeren zien op deze wijze in dat je ook met een klein budget een gezond en diverse pot kunt koken. Ook de ouderen met een smalle beurs zien de voordelen in van deze ontmoetingen vooral in deze tijd, ze komen graag wekelijks terug voor deze bijzondere eetontmoetingsplek in de Tol, het verzorgingshuis Ambachtkwartier in samenwerking met De Zorggroep.

Het Jongerenwerk van Synthese investeert daarnaast ook op jongeren die een taakstraf hebben gekregen (in samenwerking met Halt), deze jongeren helpen mee met de kookactiviteiten. Het Jongerenwerk wil op deze wijze perspectief bieden aan jongeren die het hard nodig hebben.

Het Jongerenwerk is tevens ambassadeur van Respect On Venray en draagt het thema respect mee uit.

Deel dit bericht