28 juni 2018

Maak mantelzorg beter zichtbaar

Bent u mantelzorger of ontvangt u mantelzorg? Dan is dit misschien interessant nieuws voor u:

Als mantelzorger bent u betrokken bij de zorg voor een naaste. U helpt omdat het u voldoening geeft of misschien vindt u die zorg wel vanzelfsprekend. Door de veranderingen in de samenleving is het voor steeds meer mensen realiteit om werk en mantelzorg te combineren. Meer zorg en ondersteuning zelf regelen heeft mogelijk invloed op uw persoonlijke en werkende leven.

In samenwerking met CNV Vakmensen doet het programma Zorg Verandert deze zomer onderzoek naar de ervaringen van u als mantelzorger. Het onderzoek richt zich op uw persoonlijke ervaringen die u als mantelzorgers heeft in het dagelijks leven. Wat gaat er goed en wat gaat minder goed? Waar loopt u tegenaan en hoe gaat u daarmee om? Hoe reageert uw omgeving, uw werkgever en bij wie of waar vindt u steun? In dit vertelonderzoek staat úw persoonlijke verhaal centraal. Goede voorbeelden zijn van grote waarde; ze kunnen anderen inspireren en motiveren.

Het Platform Mantelzorg Limburg werkt met hen samen aan de verspreiding van deze oproep onder mantelzorgers in Limburg en werkt straks met hen samen aan het verspreiden van de resultaten.

Deel veilig uw ervaringen in het Vertelpunt Mantelzorg
Wij willen u vragen uw ervaringen te delen via deze link: Vertelpunt Mantelzorg. U kunt een vragenlijst invullen waarmee u ook uw persoonlijke ervaringen kunt delen. Uw ervaringen worden samen met die van vele andere mantelzorgers vergeleken. Daarmee geeft u mantelzorgers een stem en maakt mantelzorg beter zichtbaar. De persoonlijke gegevens die u deelt, worden uitsluitend gebruikt voor dit onderzoek. Na afloop van het onderzoeksproject worden uw gegevens verwijderd, in overeenstemming met de AVG privacywet.

De resultaten van het onderzoek ontvangen?
Na half september sluit het Vertelpunt en worden de resultaten in een rapport weergegeven. Als u dit rapport wilt ontvangen, kunt u een mailbericht sturen naar zorgverandert@iederin.nl.  Vermeld in de titel van uw mailbericht: Onderzoeksrapport Mantelzorg. U krijgt het toegankelijke en goed leesbare onderzoeksrapport in oktober toegestuurd.

Zorg Verandert en CNV Vakmensen
Het programma Zorg Verandert helpt mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben met het vinden van passende oplossingen voor hun zorg- of ondersteuningsvragen. Zorg Verandert wordt sinds 2015 gefinancierd door het ministerie van VWS en heeft sindsdien honderden bijeenkomsten door het hele land georganiseerd voor zorgvragers en voor hun mantelzorgers. CNV Vakmensen is partner in het Vertelpunt mantelzorg, omdat zij het belang van mantelzorg wil helpen benadrukken.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over Zorg Verandert, het mantelzorgonderzoek of wilt u hulp bij het invullen van de vragenlijst? Mailt u dan uw vragen naar zorgverandert@iederin.nl of bel tijdens kantooruren met Liza Zeilstra 06 19236377.

     

 

Deel dit bericht