8 juli 2019

Mooie gesprekken tijdens Workshop Blijf in balans over schuldgevoel bij mantelzorgers

Donderdagavond 4 juli waren we te gast bij Zorgcentrum St. Elisabeth in het Pesthuisje in Haelen. We hadden daar ons terugkerende Samen aan de koffie moment met een workshop ‘Blijf in Balans’ voor mantelzorgers. We zijn met 10 mantelzorgers dieper in gesprek gegaan over het thema schuldgevoel.

Dat schuldgevoel ook te maken heeft met eigen grenzen werd helder uitgelegd na enkele praktijk oefeningen door maatschappelijk werker Sandra Opheij van het AMW-ML. Het was een speciale avond waarin verhalen, gevoelens en ervaringen werden gedeeld en herkend bij elkaar.

Op verzoek gaan we de volgende keer verder praten over het maken van moeilijke keuzes. Er moet soms door een mantelzorger een keuze gemaakt worden ‘tegen beter weten in’, maar dat valt niet altijd mee. Sandra Opheij en Yvonne Reijnders gaan in gesprek hoe hier verder invulling aan te geven is. We houden je op de hoogte. Grote dank vanuit het Steunpunt Mantelzorg Leudal aan het gastadres voor de goede zorgen en aan Sandra voor de professionele aanvulling en tips waar de mantelzorgers mee verder kunnen. Maar zeker niet te vergeten ook aan de mantelzorgers die er waren die hun verhaal en gevoelens hebben gedeeld, goed gedaan! Deze avonden maken het werk als mantelzorgondersteuner extra de moeite waard.

Deel dit bericht