24 maart 2020

Noodloket inkomen in Venray van start

Per 24 maart gaat het ‘noodloket inkomen’ in Venray van start. Dit is een initiatief van gemeente Venray, Match Vrijwilligers, Platform Lage Inkomens Venray, Leergeld en Thuisadministratie Synthese. Inwoners met een financiële vraag (naar aanleiding van de coronacrisis of een vraag over bijvoorbeeld het aanvragen van een uitkering) kunnen via de website van gemeente Venray of telefonisch hun vraag stellen ter vervanging van de spreekuren die de verschillende instanties normaal hebben. Hiervoor is een apart mailadres en telefoonnummer in het leven geroepen.

De maatregelen als gevolg van de corona-uitbraak in Nederland volgen elkaar in hoog tempo op. De Rijksoverheid wil met noodmaatregelen mogelijke financiële zorgen van Nederlanders zoveel mogelijk wegnemen.

Vragen of zorgen over uw financiële situatie

Toch kan het zijn dat u vragen of zorgen heeft. Wat zijn de gevolgen voor uw specifieke situatie? Hoe zit het met de regelingen rondom Corona? Hoe zit het met uw contract? Heeft u vragen over WW-rechten, hulp nodig bij het aanvragen van een bijstandsuitkering, vragen over de belasting of over betalingsachterstanden?

Bent u inwoner van Venray en maakt u zich zorgen over uw financiële situatie, bijvoorbeeld naar aanleiding van het Coronavirus? De gemeente Venray, Match voor Vrijwilligers, Thuisadministratie Synthese, PLIV en Leergeld Venray proberen u zoveel mogelijk te helpen via het Noodloket Inkomen.

Online Noodloket

Via het Noodloket Inkomen helpen we inwoners met financiële zorgen naar aanleiding van het Coronavirus. We kijken naar uw vraag en zorgen er samen voor dat die op de goede plek en bij de juiste instantie terecht komt. Daarna wordt er met u contact opgenomen.

Om gebruik te maken van het Noodloket Inkomen vragen wij u om het online formulier Noodloket Inkomen op onze website in te vullen. Het is daarvoor belangrijk om uw financiële vraag duidelijk en zo volledig mogelijk te stellen. Zo kan Match inschatten waar het antwoord op de vraag gevonden kan worden. Op die manier krijgt u sneller en beter een antwoord op uw vraag.

Hulp nodig bij het indienen van het online formulier?

Heeft u moeite met het invullen van het online formulier Noodloket Inkomen? U kunt ook een mail sturen naar hulplijnvenray@gmail.com. Het is belangrijk dat u uw vraag zo goed mogelijk omschrijft en dat u uw contactgegevens meestuurt. Zo weten we waar u precies behoefte aan heeft en hoe we u kunnen bereiken.

Lukt ook het sturen van een e-mail niet zo goed? Bellen kan ook! U bereikt ons via 06 – 42 25 81 01. Deze lijn is open op:

Maandag van 10:00 tot 15:00 uur
Dinsdag van 10:00 tot 15:00 uur en van 18:30 tot 20:00 uur
Woensdag van 10:00 tot 15:00 uur
Donderdag van 10:00 tot 15:00 uur en van 18:30 tot 20:00 uur

Probeer zoveel mogelijk te werken via het online formulier.
Op die manier kunnen we sneller meer mensen helpen.
Dus bel alleen als het écht niet anders lukt!

Deel dit bericht