14 december 2017

Oranje Fonds geeft € 37.500,00 voor het project ‘Integreren doen we samen’

Synthese ontvangt deze bijdrage van het Oranje Fonds om de integratie van kinderen en ouders te bevorderen. Dit gaan we samen met vrijwilligers doen in de gemeente Horst aan de Maas.

Op 15 januari 2018 start het project samen met verenigingen en de basisscholen. Doel van het project is om kinderen beter te laten integreren in de Horsterse samenleving. Dit doen we door het ontwikkelen van huiswerkbegeleiding in combinatie met sport/ontspanning. Tevens worden ouders gestimuleerd om zich als vrijwilliger in te zetten om zo meer contact te krijgen met andere ouders en actief te worden in de gemeenschap. De Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) volgt het project en onderzoekt de effecten gedurende het project.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Voor informatie over het Oranje Fonds neemt u contact op met:
Nerina Vilchez, Adviseur Publiciteit, telefoon: 030 23 39 348.

www.oranjefonds.nl/vrienden

Voor informatie over het project neemt u contact op met:
Synthese, Annie Korstjaans, telefoon: 0478 51 73 99.

Deel dit bericht