22 september 2020

Pilot met twee financiële informatiepunten (FIP’s) in Leudal

Synthese start op 8 oktober 2020 met een pilot waarbij twee financiële informatiepunten worden opgezet in de gemeente Leudal, waar inwoners terecht kunnen met al hun financiële vragen. In de uitwerking van het programma ‘Samen voor een goed leven’ (Minima, armoede en schulden) is naar voren gekomen dat hier behoefte aan is. Tijdens de spreekuren kunnen inwoners van Leudal bij de FIP’s terecht met vragen over bijvoorbeeld; geldzaken, toeslagen, DigiD, uitkeringen of met hun formulieren en/of brieven.

Er wordt gestart met een pilot van wekelijkse spreekuren. De spreekuren vinden plaats in de bibliotheek in Heythuysen en bij de open inloop van Care+ in het oude schoolgebouw in Nunhem. Eind 2020 wordt de pilot geëvalueerd en naar wens in aangepaste vorm en/of ook in andere kernen van Leudal opgestart.
Tijdens de spreekuren wordt rekening gehouden met de Corona-richtlijnen én de privacywet.

Wat doen we?
Tijdens de spreekuren kunnen inwoners met al hun vragen of voor het invullen van formulieren terecht bij vrijwilligers van Synthese. De ondersteuning richt zich hierbij op eenmalige vragen. Vragen die niet direct kunnen worden beantwoord worden buiten de spreekuren, samen met de inwoner, verder opgepakt en afgehandeld. In de even weken sluit ook een medewerker van de Rabobank aan om gespecialiseerde vragen rondom bankzaken te beantwoorden.

Ook via de mail of telefonisch
Inwoners die niet naar het informatiepunt kunnen komen kunnen hun vraag ook via de mail stellen: fip-leudal@synthese.nl  of via telefoonnummer: 06 36341629.

Voor langdurige ondersteuning kunnen inwoners gebruikmaken van de ‘thuisadministratie’ van Synthese. Klik hier voor meer informatie over deze dienst.

Samenwerking
De opzet van het Financieel Informatiepunt is een samenwerking tussen Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg, Bibliocenter Midden-Limburg én Rabobank Peel, Maas en Leudal.

Deel dit bericht