7 januari 2021

Samen Dementievriendelijk?! Alzheimer Café Heumen-Mook en Middelaar

Door alles wat er door deze lock-down op ons af komt en we veel meer thuis moeten zitten, kunnen we misschien allemaal wel wat prikkelbaarder worden, of misschien passiever of moedelozer.

Kun je ook in deze moeilijke tijden iets betekenen voor mensen met dementie en hun partners?
Zeker wel!
Een klein gebaar is soms al genoeg!

Wij geven vier tips:

 • Beweeg met iemand met dementie.
  Ga wandelen in onze prachtige omgeving, fietsen of tuinieren met iemand met dementie. Houd wel voldoende afstand en leg uit waarom. Zo heeft ook de mantelzorger even tijd voor zichzelf. Er is steeds meer bewijs dat beweging, en wandelen in het bijzonder, een positief effect heeft op lichaam en geest, ook bij dementie. Ga “de paden op, de lanen in”.
 • Kook een keertje iets extra’s.
  Ken je iemand met dementie in je buurt? Of iemand die wel wat hulp of aandacht kan gebruiken, zoals degene die zorgt voor iemand met dementie? Kook eens iets extra’s, zet dat voor de deur, bel aan en doe een paar stappen achteruit!
 • Bezorg een verwenpakketje!
  Koop bijvoorbeeld een kleurrijk tijdschrift, enkele zakjes thee, een boeketje bloemen of wat lekkers voor iemand met dementie. Doe er een vrolijke kaart of tekening bij!
 • Stuur een kaartje of doe een telefoontje.
  Maak iemand met dementie blij! Een handgeschreven kaartje is een simpel maar oh zo lief gebaar. Maar ook een telefoontje doet wonderen. Bel nú nog iemand op!

www.samendementievriendelijk.nl

Deel dit bericht