1 september 2021

Sociaal juridisch spreekuur in Venray

Vragen of zorgen over wetten en regels? Bibliotheek Venray helpt! Het sociaal juridisch spreekuur gaat van start. Vanaf donderdag 2 september opent het sociaal juridisch spreekuur. Dit is een plek in de bibliotheek waar mensen gratis terecht kunnen voor al hun sociaal juridische vragen en zorgen. Wetten en regels zijn lang niet altijd duidelijk. Soms kun je daar wel wat hulp bij gebruiken. Het sociaal juridisch spreekuur is iedere dinsdag van 13.00 tot 16.00 en iedere donderdag van 10.00 tot 13.00 geopend.

Met welk soort vragen kun je hier terecht?

Sociaal juridische vragen kunnen over van alles gaan. Van belastingaanslag tot een brief die je niet goed begrijpt. En van recht op toeslagen tot huisvesting. Vragen over een arbeidscontract, alimentatie of schulden? Ook hiervoor kan men bij het sociaal juridisch steunpunt terecht. Ook mensen die twijfelen of hun vraag wel bij het sociaal juridisch spreekuur thuishoort, kunnen altijd binnenlopen voor gratis advies.

Waarom het sociaal juridisch spreekuur?

Waar gaan mensen naartoe als ze worstelen met een sociaal juridische vraag? Vaak nergens. Soms komen ze er zelf uit, maar vaak genoeg lukt dat niet. In de buurt zijn weinig plekken waar men terecht kan voor gratis sociaal juridische ondersteuning. En dat kan beter. In samenwerking met Synthese, opent de Bibliotheek Venray vanaf donderdag 2 september een steunpunt waar iedereen laagdrempelig binnen kan lopen met vragen.

Hoe werkt het in de praktijk?

Op dinsdagen tussen 13.00 en 16.00 en op donderdagen tussen 10.00 en 13.00 is het sociaal juridisch spreekuur open. Aanmelden is niet nodig, iedereen kan gewoon naar de bibliotheek komen en naar het steunpunt lopen. Een professional luistert naar alle zorgen en vragen die binnenkomen. Vervolgens wordt er samen naar een geschikte oplossing gezocht. Dit kan advies zijn, hulp bij bijvoorbeeld het opstellen van een brief, uitleg of een doorverwijzing naar iemand die beter kan helpen.

Sociaal juridische stress? Zonde van de energie!

Veel mensen blijven lang rondlopen met vragen waarop ze het antwoord niet weten of kunnen vinden. Ben of ken je iemand die wel wat hulp kan gebruiken? Het sociaal juridisch spreekuur is iedere dinsdag (13.00-16.00) en donderdag (10.00-13.00) geopend. Loop gerust binnen bij de Bibliotheek Venray.

U kunt ook via de e-mail contact opnemen met sociaal juridische hulpverlening via SJHVenray@synthese.nl

Deel dit bericht