21 september 2018

Synthese, thuis in je wijk in Horst aan de Maas

U heeft een idee voor uw buurt, dorp of wijk en denkt hoe pak ik het aan? We bieden ondersteuning en denken graag met u mee.

Samen met u als initiatiefnemer willen we ondersteuning bieden aan een aangename leefomgeving voor iedereen. We werken samen met vrijwilligers en samenwerkingspartners (Wonen Limburg, politie, gemeente, gebiedsteam e.a.).

Wat doen wij in Horst aan de Maas? 

  • Budgetkring
  • Groepswerk
  • Horstaandemaasvoorelkaar
  • Jeugd en Jongerenwerk (JJW)
  • Mantelzorgondersteuning
  • Opbouwwerk

Enkele diensten uitgelicht:

Buurtbemiddeling
Het loopt niet lekker met de buren en u wilt weer graag in gesprek met ze komen. Samen met een onafhankelijke en speciaal opgeleide vrijwilliger helpen wij u en uw buren om weer met elkaar in gesprek te komen.

Papierkroam
Is het voor u moeilijk om de (financiële) administratie op orde te krijgen en weet u niet hoe u weer overzicht krijgt? Wij bieden ondersteuning zodat u zelf weer de regie over uw (financiële) administratie krijgt.

SamenWijzer
Bent u 75 jaar of ouder en vindt u het fijn om even stil te staan hoe alles nu gaat? Vrijwilligers gaan op huisbezoek en bespreken samen met u het wonen, het leven (o.a. sociale contacten) en uw gezondheid. De gemeente stuurt u hiervoor een uitnodiging.

Integreren doen we samen (pilot)
Op een naschoolse, laagdrempelige manier gaan (migranten) basisschoolkinderen samen spelen en leren bij een sport- en culturele vereniging in Horst. Ook de ouders betrekken we hierbij om de integratie te stimuleren. In samenwerking met Scholengroep Dynamiek, Gemeente Horst a/d Maas,
Afslag 10, Jong Nederland Horst en His Hope.

Ondersteuning Ouders en Kinderen (OOK)
Kunt u bij de opvoeding van uw kind(eren) soms een steuntje in de rug gebruiken? Dan bieden wij hier ondersteuning door inzet van ervaringsdeskundigen en vrijwilligers.

 

Heeft u interesse of wilt u meer weten over een van de diensten? Of zou u als vrijwilliger aan de slag willen bij een van deze projecten?
Meldt u dan bij Synthese, Bemmelstraat 2, 5961 HN Horst.
Tel. 077 3978500, e-mail: teamhorst@synthese.nl

 

Deel dit bericht