11 maart 2019

Themabijeenkomst mantelzorgers Horst aan de Maas: ‘Mantelzorgmakelaar en Onafhankelijke Cliëntondersteuner’

Het Steunpunt Mantelzorg Horst aan de Maas organiseert een themabijeenkomst voor mantelzorgers over de ‘Mantelzorgmakelaar en Onafhankelijke Cliëntondersteuner’. Mocht je problemen hebben met regeltaken en geen wegwijs worden uit het woud aan voorzieningen en wetgeving, dan kunnen zij wellicht helpen.

Een mantelzorgmakelaar is iemand die regeltaken over kan nemen van de mantelzorger, zodat hij of zij minder wordt belast. Het kan gaan om regeltaken op het gebied van zorg, wonen, welzijn en financiën (zoals PGB). De mantelzorgmakelaar wordt in veel gevallen vergoed bij een aanvullende ziektekostenverzekering. Mirjam Hoogland, mantelzorgmakelaar in deze regio, zal de uitleg verzorgen.

Melanie de Kater geeft informatie over de onafhankelijke cliëntondersteuner. Dat is iemand die naast de mantelzorger en zorgvrager staat en die ondersteuning kan bieden bij keukentafelgesprekken. Deze persoon is onafhankelijk en kan samen met de mantelzorger alles op een rijtje zetten en informatie geven over de mogelijkheden die passen bij de situatie. Ook kunnen zij helpen als men het niet eens is met een beslissing.

Voor wie: mantelzorgers gemeente Horst aan de Maas
Wat: themabijeenkomst ‘Mantelzorgmakelaar en Onafhankelijke Cliëntondersteuner’
Waar: Synthese, Bemmelstraat 2 in Horst
Wanneer: maandag 25 maart om 19.00 uur

Informatie en aanmelden
Voor informatie kun je contact opnemen met Anja Damhuis van Synthese 077 397 85 00 of mantelzorghorst@synthese.nl

Klik hier om je aan te melden via de website.

Deel dit bericht