26 september 2023

Vrijwilligers gezocht: Ondersteuning Ouders en Kinderen Horst aan de Maas/Venray

Als vrijwilliger bij OOK ondersteun je een gezin met lichte vragen over opgroeien en opvoeden. In overleg met het gezin ga je op huisbezoek, meestal  één keer in de week, 1 á 2 uur. Je luistert en denkt mee, gewoon aan de keukentafel met een kop koffie. Je wordt begeleid door een professional en er zijn regelmatig bijeenkomsten waar je de andere vrijwilligers ontmoet om met elkaar te sparren en je te laten informeren over allerhande thema’s. Je ontvangt een reis- en onkostenvergoeding.

Een andere moeder brengt soms nieuwe inzichten.

Semra, vrijwilligster sinds 2017

Wat is OOK

Vaak lukt het ouders prima zelf om hun kind groot te brengen, al dan niet met wat tips uit de omgeving. Soms, om wat voor reden dan ook, gaat het toch even niet vanzelf en kan een gezin een steuntje in de rug goed gebruiken. Het eigen netwerk van het gezin kan niet helpen en de vraag is nog niet zo ingewikkeld om hulpverlening in te schakelen. Misschien voelen ouders zich onzeker in de opvoeding, weten ze niet zo goed hoe ze bepaalde situaties met hun kind aan moeten pakken, hebben ze teveel op hun bordje of lukt het hen niet om hun kind te ondersteunen bij bepaalde zaken (bijvoorbeeld taalontwikkeling of huiswerk). Om de vraag niet uit te laten groeien tot een probleem, is hulp wel wenselijk. Gezinnen kunnen dan met hun vraag terecht bij OOK. OOK is er voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar.

Contact

Ben jij enthousiast geworden en heb je zin en tijd om een gezin te ondersteunen? Neem dan contact op met Irma Versteegen, coördinator van OOK Horst aan de Maas via 06-36547546 of i.versteegen@synthese.nl.

Deel dit bericht