14 april 2020

We zijn er voor je! Hulplijn Synthese Beesel en samenwerkende partners.

Het zijn spannende tijden. En juist daarom kunnen mensen nu een luisterend oor, een steuntje in de rug of een helpende hand gebruiken. Of misschien heb je wel een goed idee om een ander te helpen. Daarvoor is de hulplijn van Synthese beschikbaar voor inwoners van de gemeente Beesel.

In nauw overleg met de gemeente Beesel en enkele welzijnspartners is er vanaf donderdag 9 april een hulplijn beschikbaar voor alle inwoners van de gemeente Beesel. Mensen kunnen deze hulplijn bellen als ze een vraag hebben, even hun hart willen luchten of hulp nodig hebben. Daar waar het leven van alledag normaal gesproken zijn gang gaat zijn er heel veel dingen nu even veel minder vanzelfsprekend. Dat kan vragen, onzekerheid of angst oproepen. Of dingen die normaal heel vanzelfsprekend zijn moeten nu op een andere manier georganiseerd worden. Even een boodschap doen of het plastic naar de container brengen bijvoorbeeld.

Vraag en aanbod
De hulplijn is er niet alleen voor mensen die hulp nodig hebben. Ook inwoners die hun hulp willen aanbieden of een idee hebben om anderen te helpen kunnen bellen met de hulplijn. Wie iets op wil zetten in zijn eigen buurt of dorp en daar ondersteuning bij kan gebruiken, kan daarvoor terecht bij de medewerkers van Synthese of een van de netwerkpartners.

Bereikbaarheid
De hulplijn is dagelijks, ook in het weekend bereikbaar van 9 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds. Medewerkers van Synthese en het Steunpunt Mantelzorg staan hulpvragers te woord en kunnen waar nodig de hulp van collega’s inschakelen of een vraag doorzetten naar de juiste persoon.

Om de hulplijn verder bekend te maken wordt er huis aan huis een flyer bij alle inwoners van de gemeente Beesel in de bus gestopt. De hulplijn is bereikbaar via telefoonnummer: 06 40845404.

Klik hier voor de flyer van de Hulplijn gemeente Beesel

 

Deel dit bericht