1 juni 2020

Week van de Jonge Mantelzorger

Groei jij op met een gezinslid met een ziekte of beperking? Zo ja, wist je dat je een jonge mantelzorger bent? Of misschien ken je iemand die jonge mantelzorger is!?

Het kan soms best zwaar zijn om jonge mantelzorger te zijn. Deze week, de eerste week van juni (1 t/m 7 juni 2020) is het de ‘Week van de Jonge Mantelzorger’. Daarom kunnen alle jonge mantelzorgers in de gemeente Gennep, Horst aan de Maas, Leudal en Venray zich aanmelden voor het ontvangen van een leuke, gevulde goodiebag!

Wil jij er ook één ontvangen?
Of wil je een jonge mantelzorger verrassen?

Klik voor aanmelden en meer informatie op onderstaande link.

Aanmeldformulier goodiebag jonge mantelzorgers

 

DEEL JE ZORG

In de ‘Week van de Jonge Mantelzorger’ start ook de campagne Deel je zorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).
Met deze campagne willen ze jonge mantelzorgers aanmoedigen over hun zorg te praten of gebruik te maken van hulp.
Donderdag 28 mei was de aftrap. Vier jonge mantelzorgers (Marjet, Vianna, Justin en Renske) gingen onder leiding van Eric Corton in gesprek met minister Hugo de Jonge. Het gesprek ging over hoe het is om op jonge leeftijd mantelzorger te zijn, persoonlijke verhalen. Belangrijke vraag: hoe deel jij je zorg met anderen? Met medewerking van 3FM DJ Frank van der Lende en vlogger Brahim Lakhal.

Het gesprek was live te volgen op YouTube en is nu ook nog terug te kijken, klik hier om naar het filmpje te gaan.

 

 

Kijk ook eens op de website’s:
www.jongemantelzorg.nl
www.weekvandejongemantelzorger.nl

 

Deel dit bericht