19 december 2018

Wil je als mantelzorger in Horst op de hoogte blijven? Schrijf je in bij het Steunpunt Mantelzorg Synthese.

In Horst aan de Maas wonen veel mantelzorgers. Mensen die regelmatig, soms dagelijks, zorgen voor een naaste, bijvoorbeeld een ouder, een partner, een kind, of een buurman. Ze doen dit omdat ze een band hebben met iemand die niet (meer) voor zichzelf kan zorgen of ondersteuning nodig heeft.

Veel mensen vinden het zorgen voor elkaar vanzelfsprekend en voelen zich geen ‘mantelzorger’. Toch kan het handig zijn om goed geïnformeerd te zijn als je langdurig voor een ander zorgt.

Je kunt je inschrijven bij het Steunpunt Mantelzorg. Dit heeft de volgende voordelen:

  • Je ontvangt 3 keer per jaar een nieuwsbrief met handige tips, nieuws en achtergrondinformatie.
  • Je kunt deelnemen aan de training ‘Mantelzorg in Balans’ en aan de themabijeenkomsten.
  • Je kunt altijd voor informatie en ondersteuning terecht bij de mantelzorgondersteuner maar ook voor diverse informatiekaarten (‘Tips om in balans te blijven’ , ‘Werk & Mantelzorg’, ‘Mantelzorg en Respijtzorg’, ‘ Voorbereiden op het keukentafelgesprek’, ‘Signalenkaart Jonge Mantelzorg’).
  • Je krijgt een uitnodiging voor activiteiten rondom de Dag van de Mantelzorg (10 november) zodat we je in het zonnetje kunnen zetten.
  • Je kunt gebruik maken van de huishoudelijke hulpregeling voor mantelzorgers (€ 10,00 per uur).

Aanmelden
Aanmelden kan via een email aan mantelzorghorst@synthese.nl.

Je kunt ons ook volgen op Facebook: Mantelzorg Horst aan de Maas of kijk op www.ikbeneenmantelzorger.nl. Je kunt ook contact opnemen met Anja Damhuis mantelzorgondersteuner van Synthese ( (077) 3978500 of a.damhuis@synthese.nl.

Deel dit bericht