11 maart 2021

Inzet respijtzorg via de zorgverzekering

Per 1 januari 2021 is de mantelzorgondersteuning (sommige verzekeringen noemen het ‘respijtzorg’) uitgebreid. Een mantelzorger kan op basis van de eigen aanvullende verzekering een beroep doen op de diensten van Home Instead, Saar aan Huis of de Mantelaar voor zijn of haar vader, moeder of partner met een zorgbehoefte. Zo kunnen mensen langer en prettig thuis blijven wonen. Deze organisaties zijn ervaren in aanvullende mantelzorg, ouderenzorg en hulp bij dementie.

Home Instead Thuisservice
Deze organisatie heeft een overeenkomst gesloten met Zilveren Kruis voor het bieden van ondersteuning aan mantelzorgers met een aanvullende verzekering vanaf 2 sterren. Om in aanmerking te komen kun je contact opnemen met een zorgcoach van Zilveren Kruis. Meer info voor onze regio krijg je via Audrey Bruekers  tel. 06 41 62 76 37, email abruekers@homeinstead.nl. Of kijk op www.homeinstead.nl.

Saar aan huis
Vanaf 2021 kunnen verzekerden met een aanvullende zorgverzekering van Achmea/Zilveren Kruis, Menzis, CZ, ONVZ, ASR en VGZ in aanmerking komen voor een vergoeding voor deze vorm van respijtzorg. Ook hierbij geldt dat je vooraf toestemming nodig hebt van je zorgverzekering. Meer info krijg je via Jacqueline Kropman tel. 06 86 88 45 59, email Jacqueline.kropman@saaraanhuis.nl. Of kijk op www.saaraanhuis.nl.

De Mantelaar
Deze organisatie zet in onze regio met name studenten in voor een aantal dagen (en nachten). Bijvoorbeeld als de mantelzorger een paar dagen op vakantie wil, of deze er vanwege een andere reden niet is. VGZ, Zilveren Kruis, Univé, Zorg & Zekerheid, Umc, IZZ, IZA, Prolife en Interpolis vergoeden de inzet van de Mantelaar. Kijk voor meer info op www.mantelaar.nl.

Deel dit bericht