14 november 2019

Mantelzorgers Leudal in het zonnetje gezet!

Zondag 10 november was het de Dag van de Mantelzorg. In het kader van deze dag hebben 750 mantelzorgers in de gemeente Leudal de mantelzorg-attentie ontvangen. Daarnaast hebben jonge mantelzorgers een ‘Toffe peren pakket’ gekregen, gesponsord door fruitbedrijf Heijnen.

Op de Dag van de Mantelzorg zelf zijn de mantelzorgers van de gemeente Leudal enkele uurtjes in het zonnetje gezet. Steunpunt Mantelzorg Leudal nodigde samen met de vrijwilligers van de werkgroep Dag van de Mantelzorg de mantelzorgers uit voor een muzikaal programma gecombineerd met een uitgebreide lunch in Baexemerhof in Baexem.
De mantelzorgers werden bij aankomst ontvangen met een hele hartelijke warme knuffel van het clown-duo Jubel en Joeks.
De zaal was gezellig aangekleed, de koffiekopjes en de bordjes met vlaai stonden op de tafels. Tijdens het nuttigen hiervan werden de mantelzorgers welkom geheten door de vrijwilligers van de werkgroep samen met de wethouder van het Sociale Domein, de heer Mart Janssen.

Dat mantelzorg een behoorlijke mooie, verantwoorde, maar soms ook zware taak kan zijn werd nog eens extra onderschreven. En dat het ontzettend belangrijk is dat mantelzorgers weten dat ze met hun hulpvragen terecht kunnen bij het Steunpunt Mantelzorg. Aan de mantelzorgers werd gevraagd om op geknutselde kleurrijke tulpen post-its te plakken met hun hulpvragen. Hulpvragen waarmee Steunpunt Mantelzorg Synthese de mantelzorgers kan ondersteunen.

Het welkomstwoord werd afgesloten met een mooi mantelzorg gedicht over hoe onmisbaar een mantelzorger is.

Daarna zette het live orkest van de Zanggroep For Ever Young een vrolijk liedje in en kwamen de zangers en zangeressen van For Ever Young al zingend en swingend de zaal binnen gelopen. Vol enthousiasme en passie zongen ze ruim een uur lang bekende meezing liedjes uit de jaren zeventig onder het motto ‘Een valse noot zingen is onbelangrijk, maar zingen zonder passie is onvergeeflijk’. Het was geweldig om te zien hoe de mantelzorgers mee zongen en genoten van de blijdschap en de power die For Ever Young de zaal inbracht. Zelfs een groepje mantelzorgers ging de dansvloer op bij liedjes zoals ‘Let’s twist again’.

Na het optreden van For Ever Young stond er een heerlijke lunch klaar, verzorgd door Baexemerhof. Er was gelegenheid voor de mantelzorgers om te kletsen en met elkaar ervaringen uit te wisselen. Er heerste een gezellige en relaxte sfeer.

Na het middaguur uur was het programma ten einde en kregen de mantelzorgers nog zelfgemaakte koekjes aangeboden. Gemaakt door de leerlingen van het VMBO St. Ursula Heythuysen.

Al met al kan de werkgroep Dag van de Mantelzorg terug kijken op een zeer geslaagde morgen. En mantelzorgers wat ontzettend fijn dat jullie er waren! Remember………”You’ve got a friend”.

 

Foto gemaakt door de heer Frans Daemen.

Deel dit bericht