12 september 2019

Nieuw in de gemeente Venray: Rbij

In de gemeente Venray hoort iedereen rbij. Dat is wat we graag willen. We kijken naar elkaar om en staan voor elkaar klaar. Niemand hoeft er alleen voor te staan. Toch?

Als je vrienden en familie hebt, is er bijna altijd wel iemand om op terug te vallen of om gewoon wat gezelligheid te zoeken. Maar wat als het zelf niet lukt? Niemand die je helpt, energie geeft en inspireert? Hoe fijn zou het dan niet zijn als je buren, vrienden, wijkbewoners of een goede klasgenoot op school hebt die er voor je willen zijn. Bij wie je terecht kunt. Die ook willen dat jij rbij hoort.

Rbij bemiddelt

Er zijn genoeg inwoners van de gemeente Venray die graag klaar staan voor een ander. En er zijn ook inwoners die er alleen voor staan of zich eenzaam voelen. Hoe vind je elkaar, hoe ontmoet je elkaar? Rbij bemiddelt daarbij. Rbij is een initiatief van de gemeente Venray in nauwe samenwerking met welzijnsorganisatie Synthese. Rbij legt contact tussen inwoners die hulp kunnen gebruiken én die iets voor een ander willen betekenen. We laten zien wat er mogelijk is, wat erbij komt kijken en we kunnen ondersteuning bieden.

De klik is belangrijk

Met elkaar kijken we of er een klik is. Die klik is belangrijk. Je moet er ook plezier of voldoening in vinden. En ook belangrijk: je moet weten waar je aan begint. Want al is helpen en ondersteuning geven óf krijgen helemaal vrijwillig, helemaal vrijblijvend is het natuurlijk niet. Je kunt elkaar namelijk niet zomaar in de steek laten. Rbij helpt je om samen goede afspraken te maken, waar je je allebei goed bij voelt.

Doe jij mee?

Wil je meer informatie? Heb je tijd, zin en mogelijkheden? Of heb je soms behoefte aan een helpende hand? Neem dan contact met ons op via www.venrayrbij.nl. Geen internet? Neem dan direct contact op met Synthese: tel. 0478 517300.

Deel dit bericht