28 maart 2019

Vrijwilliger worden bij Ouders Ondersteunen Ouders

Welzijnsorganisatie Synthese is op zoek naar vrijwilligers die ondersteuning willen bieden aan gezinnen met lichte opvoedvragen.

Als vrijwilliger biedt je een steuntje in de rug aan ouders, zodat ze na een tijdje bijvoorbeeld weer meer vertrouwen hebben in hun eigen kunnen, meer structuur ervaren in huis, een betere balans hebben tussen tijd voor de opvoeding en tijd voor zichzelf, het gevoel hebben de touwtjes weer in handen te hebben of bij andere zaken die te maken hebben met de opvoeding.

‘’Het bieden van een luisterend oor kan al enorm helpend zijn’’

Anneke, vrijwilligster bij Ouders Ondersteunen Ouders en zelf ook moeder: ‘’Ik observeer, inventariseer en draai een tijdje mee. Dan kom ik bijvoorbeeld op woensdagmiddag als alle kinderen thuis zijn. We drinken een kop koffie en praten wat. Of ik neem een leuk boekje mee en ga voorlezen. Moeder ziet het kind tot rust komen en leert van de interactie die ontstaat’’.

Als vrijwilliger krijg je ondersteuning van de contactpersoon van Synthese. Daarnaast organiseert Synthese ook bijeenkomsten voor de vrijwilligers om ervaringen uit te wisselen. Maar ook bijeenkomsten om te leren over bijvoorbeeld voorlezen in een gezin, opgroeien in een andere cultuur en de verschillende ontwikkelingsfasen van kinderen. Daarnaast ontvang je als vrijwilliger een reis- en onkostenvergoeding en worden er diverse scholingsmogelijkheden aangeboden.

Vrijwilliger worden?
Wil je net als Anneke vrijwilliger worden? Of heb je nog vragen?
Neem dan contact op met Synthese Leudal via 0475 745138, stuur een email naar teamleudal@synthese.nl of zoek ons op via de Facebookpagina: Ouders Ondersteunen Ouders Leudal – Nederweert.

Deel dit bericht